مودم های نزتک را از کجا بخریم؟ مودم های نزتک را از کجا بخریم؟

ISP چیست؟

تاریخ انتشار : 15 دی 1402
ISP چیست؟

ISPها به‌عنوان گره اصلی برقراری ارتباط با جهان دیجیتال، نقش اساسی در ارتقاء اتصالات و فعالیت‌های ما در دنیای امروزی دارند.  این شرکت‌ها از تکنولوژی‌های متنوعی مانند DSL، کابل کواکسیال، فیبر نوری و اینترنت بی‌سیم برای فراهم نمودن ارتباط اینترنتی استفاده می‌کنند. خدماتی نظیر سرورهای مجازی و خدمات هاستینگ، و فضای دیتاسنتر نیز توسط ISPها ارائه می‌شوند. این خدمات نه تنها به مشتریان حقیقی بلکه به شرکت‌ها و کسب‌وکارها نیز امکان پوشش نیازهای گسترده در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات را می‌دهند. حتما علاقه‌مندید تا بدانید ISP چیست و چه کاربردی دارد؟ پس با هایپرسل همراه باشید تا همه‌چیز را در رابطه با ISP و خدمات ISPها، برای‌تان شرح دهیم.

ISP

چگونگی انتخاب یک ISP خوب

انتخاب بهترین ISP، تصمیم مهمی است که می‌تواند تأثیر زیادی در برخورداری از یک اینترنت، متناسب با نیازها و خواسته‌های شما داشته باشد. هنگام انتخاب مناسب‌ترین ISP باید به چند نکته توجه داشته باشید.

  1. ابتدا بررسی کنید که آیا ISP مورد نظر، در منطقه شما پوشش‌دهی دارد یا خیر. پوشش نامناسب ممکن است منجر به کاهش سرعت و پایداری اتصال شما به اینترنت شود.
  2. هم‌چنین مطمئن شوید که سرعت ارائه شده توسط ISP، با نیازهای شما هم‌خوانی دارد. شرایط قرارداد و هزینه‌ها نیز مسئله مهمی است؛ لازم است باید با مطالعه دقیق شرایط قرارداد، از هزینه‌های پنهانی یا اضافی مطلع شوید و بسته قراردادی را متناسب با توان مالی خود انتخاب کنید.
  3. پشتیبانی فنی یک جنبه اساسی در انتخاب ISP است. مطمئن شوید که ISP دارای سرویس پشتیبانی قوی و در دسترس است تا در صورت بروز هرگونه مشکلی، به‌سرعت مشکل ایجاد شده را رفع نماید.
  4. فراهم نمودن اقدامات امنیتی توسط ISP برای حفاظت از شبکه، نکته مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. مطمئن شوید که ISP امن است و اقدامات لازم را برای حفاظت از شبکه شما انجام می‌دهد.
  5. نظرات و تجربیات دیگران در مورد کیفیت خدمات، پایداری اتصال و سایر جنبه‌های ISP انتخابی، تأثیرگذار است.
  6. انتخاب ISP مناسب، باید با مقایسه سرویس‌ها و امکانات اضافی ارائه شده توسط ارائه‌دهندگان مختلف، طبق نیازها و خواسته‌های شما انجام شود. به‌عنوان مثال، برخی از ISPها خدمات افزوده مانند تلویزیون کابلی یا تلفن ثابت را نیز ارائه می‌دهند که با توجه به نیاز خود می‌توانید نسبت به انتخاب آن اقدام نمائید.

ISPها از چه بسترهایی به شما اینترنت می‌دهند؟

ارائه‌دهندگان اینترنت (ISP)، از روش‌های مختلفی برای ارائه اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند. متداول‌ترین بسترهای ارائه اینترنت توسط ISPها، شامل روش‌های زیر است:

روش Dialup

روش Dialup یکی از اولین و ساده‌ترین راه‌های اتصال به اینترنت بوده که در آن کاربر، با استفاده از یک مودم، به کامپیوتر خود وصل می‌شود و از طریق خطوط تلفن معمولی به شبکه‌ی ISP (ارائه‌دهنده اینترنت) متصل می‌شود. نحوه عمل در این روش به این صورت است که ابتدا کاربر، شماره تلفن ISP را در برنامه Disc-Dialing وارد می‌کند و پس از اجرای برنامه، مودم شروع به برقراری تماس تلفنی با ISP می‌نماید. اتصال با استفاده از پروتکل PPP (Point-to-Point Protocol) انجام می‌شود که به کاربر و ISP این امکان را می‌دهد تا اطلاعات ورودی مانند نام کاربری و رمز عبور را ارسال و دریافت کنند. با برقراری اتصال، کاربر می‌تواند اطلاعات خود را به اینترنت ارسال و از آن اطلاعات دریافت نماید. این روش با وجود سادگی و پوشش گسترده در گذشته، به‌دلیل سرعت پایین و اشغال خط تلفن، جای خود را به تکنولوژی‌های سریع‌تر مانند DSL و فیبر نوری داده است.

روش DSL

روش DSL (Digital Subscriber Line) یکی از پرکاربردترین راه‌های ارتباط با اینترنت است. در این روش، از خطوط تلفن معمولی برای انتقال داده‌ها استفاده می‌شود؛ با این تفاوت که این خطوط مختص کاربر نبوده و به‌اشتراک گذاشته نمی‌شوند. کاربر با استفاده از یک مودم DSL، به خط تلفن خود وصل می‌شود. یکی از مزایای اصلی DSL این است که امکان هم‌زمانی ارتباط با اینترنت و تلفن را فراهم می‌کند؛ به این معنا که می‌توانید هنگام مکالمه تلفنی نیز به اینترنت متصل باشید. علاوه بر این، DSL از تکنولوژی‌های فشرده‌سازی داده استفاده می‌کند که سرعت انتقال داده‌ها را افزایش می‌دهد. سرعت اینترنت DSL به میزان فاصله کاربر از مرکز تبادل تلفن وابسته است. در فواصل نزدیک به مرکز تبادل، سرعت بالاتری ارائه می‌شود، در حالی‌که در فواصل دورتر ممکن است سرعت کاهش یابد. در این روش به‌دلیل پایداری، هم‌زمانی با تلفن و سرعت مناسب، هنوز در بسیاری از مناطق جهان به‌عنوان یک گزینه محبوب برای اتصال به اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

DSL چیست؟

اینترنت فیبر نوری

اینترنت فیبر نوری یک فناوری پیشرفته برای انتقال داده‌ها است که از سیم‌های نوری برای انتقال اطلاعات به‌صورت نوری استفاده می‌کند. در این روش، داده‌ها به شکل سیگنال نوری (نور) انتقال می‌یابند که این امر، سرعت بالا و پایداری بیش‌تری را نسبت به تکنولوژی‌های قدیمی‌تر از جمله DSL فراهم می‌کند. اینترنت فیبر نوری تأخیر کمتری نسبت به سایر روش‌ها دارد که به‌عنوان Latency یا لگ معروف است. یکی از مزایای اصلی اینترنت فیبر نوری، سرعت بالا و عملکرد برابر در فواصل طولانی است که برای تبادل داده‌های حجیم، استریمینگ و بازی‌های آنلاین بسیار مناسب است. هم‌چنین در این روش، امکان هم‌زمانی اتصال به اینترنت و تلفن ثابت نیز وجود دارد. هرچند نصب زیرساخت فیبر نوری هزینه‌بر است اما با افزایش تقاضا و پیشرفت تکنولوژی، به‌عنوان انتخابی محبوب برای اتصال به اینترنت در مناطق شهری و حتی روستایی در حال گسترش است.

اینترنت رادیویی

اینترنت رادیویی یک روش اتصال به اینترنت است که از امواج رادیویی برای ارسال و دریافت داده‌ها به کاربران استفاده می‌کند. در این روش، ایستگاه‌های پایه با استفاده از سیگنال‌های رادیویی، اطلاعات را به دستگاه‌های کاربر ارسال می‌کنند. از این روش معمولا در مناطق دورافتاده یا حتی در شهرهای کوچک که زیرساخت کابلی کمتری وجود دارد، استفاده می‌شود. از مزایای اینترنت رادیویی، نصب سریع و آسان بدون نیاز به کابل‌کشی است؛ با این‌حال، سرعت اینترنت رادیویی معمولا کمتر از سایر روش‌ها است و ممکن است تحت تأثیر عواملی مانند هوا و مسافت از ایستگاه پایه قرار گیرد؛ به همین دلیل، این روش برای کاربرانی که در مناطقی با پوشش اینترنت محدود قرار دارند، بهترین گزینه انتخابی است.

اینترنت LTE

یکی از فناوری‌های ارتباطات سلولی بی‌سیم، اینترنت LTE (Long-Tern Evolution) است که به‌عنوان نسل چهارم (4G) از تکنولوژی‌های مخابراتی محسوب می‌شود. در این روش، اطلاعات از طریق امواج رادیویی، با استفاده از تلفن‌های همراه یا دستگاه‌های USB Modem، به کاربران ارسال و دریافت می‌شود. LTE با سرعت بالا و کارایی مناسب، به‌منظور ارتباطات داده‌ای بی‌سیم ارائه می‌شود و بسیاری از شهرها و مناطق روستایی از این فناوری برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند. اینترنت LTE علاوه بر سرعت بالا، امکان هم‌زمانی با تلفن همراه را فراهم می‌کند و به‌دلیل نصب و راه‌اندازی آسان، پوشش گسترده و قابل حملیت، برای افرادی که نیازمندی‌های متنوعی دارند بهترین انتخاب برای اتصال به اینترنت محسوب می‌شود.

بهترین ISP

ISPها چگونه اینترنت را می‌فروشند؟

ISPها (ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت)، به‌عنوان واسطه‌های ارتباطی بین کاربران و جهان، ارسال و دریافت داده‌ها را امکان‌پذیر می‌کنند. این شرکت‌ها، خدمات اینترنت را به‌شکل مشترک یا حتی نقطه به نقطه، به مشتریان ارائه می‌دهند. برخی از ISPها از کابل کواکسیال، فیبر نوری، اینترنت رادیویی و تکنولوژی‌های مختلفی مانند DSL و LTE، برای ارائه اینترنت به کاربران خود استفاده می‌کنند و این امکان را به کاربران می‌دهند تا یک طرح اشتراک را متناسب با سرعت و قیمت مورد نظر خود انتخاب نمایند. این طرح‌ها می‌توانند شامل ISP مختلف از حجم داده، سرعت دانلود و آپلود، امکانات امنیتی و خدمات دیگر باشند. برخی از ISPها خدمات اینترنت خانگی، تجاری و حتی اینترنت تلفن همراه را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهند. این رقابت و تنوع در ارائه خدمات اینترنت، امکان انتخاب بهترین گزینه بر اساس نیازها و معیارهای هر فرد را فراهم می‌آورد. به‌طور کلی مهم‌ترین روش‌های فروش اینترنت توسط ISPها را می‌توان در قالب روش‌های زیر دسته‌بندی نمود:

فروش اینترنت نامحدود

فروش اینترنت نامحدود توسط ISPها، به‌عنوان یکی از گزینه‌های محبوب در بازار خدمات اینترنت محسوب می‌شود. در این مدل اشتراک، کاربران از یک اتصال، بدون محدودیت در استفاده از حجم داده به اینترنت، بهره‌مند می‌شوند که امکان استفاده نامحدود از اینترنت، بدون نگرانی از محدودیت حجم دانلود و آپلود را ایجاد می‌کند. هرچند این مدل جذابیت زیادی برای کاربر دارد اما باید توجه داشت که عبارت نامحدود ممکن است تحت شرایط و قوانین خاصی تعریف شود. بسیاری از ISPها، در قراردادهای خود مقرراتی را در خصوص استفاده منصفانه از شبکه، ارائه می‌دهند؛ بنابراین حتی در صورتی‌که سرعت اینترنت نامحدود باشد، امکان دارد بر اساس سیاست‌های مصرف منصفانه، در زمان‌های پرفشار یا در صورت استفاده زیاد از شبکه، سرعت کاربر با محدودیت مواجه شود. هم‌چنین، توجه به سرعت اینترنت در این مدل اشتراک، بسیار حائز اهمیت است زیرا برخی از ISPها سرعت اینترنت را در قالب یک مقدار حداقل یا متوسط ارائه می‌دهند و کاربر باید متناسب با نیاز خود، به آن توجه ویژه‌ای داشته باشد.

 

فروش اینترنت با حجم منصفانه

فروش اینترنت با حجم منصفانه (Fair Usage Policy)، یکی از روش‌های معمول ISPها برای ارائه خدمات اینترنت به مشتریان است. در این روش، ISPها اغلب یک حداکثر حجم دانلود و آپلود را برای مشتریان تعیین می‌کنند. این حداکثر حجم معمولا به‌صورت ماهیانه محاسبه می‌شود و در صورت تجاوز از آن، ممکن است هزینه‌های اضافی به مشتری اعمال شود یا سرعت اتصال آن‌ها به‌صورت موقت، محدود شود. این رویکرد موجب می‌شود تا ISPها بتوانند مدیریت ترافیک شبکه را بهبود بخشیده و اطمینان حاصل کنند که کاربران به منابع بهینه شبکه، دسترسی دارند. با این‌حال، حداکثر حجم تعیین شده باید به‌طور عادلانه و با توجه به نیازهای مشتریان تنظیم شود.

فروش اینترنت حجمی

در روش فروش اینترنت حجمی، مشتریان بر اساس حجم داده‌ای که مصرف می‌کنند، هزینه خود را پرداخت می‌نمایند. هر ماه یا در دوره‌های زمانی معین، ISPها به مشتریان یک حجم دانلود و آپلود مشخص اختصاص می‌دهند. این حجم می‌تواند به‌صورت ماهانه یا هفتگی محاسبه شود و در صورتی‌که مشتری بیش‌تر از حداکثر حجم مجاز استفاده کند، ممکن است هزینه‌های اضافی به او تحمیل شود یا سرعت اتصال وی محدود گردد. این رویکرد به ISPها امکان می‌دهد تا بهترین استفاده ممکن از منابع شبکه را انجام دهند و مشتریان بتوانند طبق نیازهای خود، حجم داده مصرفی را انتخاب کنند. این روش به‌عنوان یک رویکرد پویا و انعطاف‌پذیر در مدیریت ترافیک شبکه و توسعه خدمات اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیگر خدمات ISPها

ISPها (ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت)، علاوه بر ارائه اتصال اینترنت، خدمات دیگری را نیز به‌عنوان بخشی از پیشنهادات خود به کاربران ارائه می‌دهند. از جمله این خدمات، ارائه سرورهای مجازی و خدمات هاستینگ، و خدمات فضای دیتاسنتر است که در ادامه به تشریح هرکدام از خدمات ISPها می‌پردازیم.

خدمات ISP ها

ارائه سرور مجازی و خدمات هاستینگ

خدمات سرور مجازی (VPS) و هاستینگ از جمله خدمات مهمی هستند که توسط ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت (ISPها) به مشتریان ارائه می‌شوند. در خدمات سرور مجازی، ISP برای مشتریان، یک محیط سرور مجازی فراهم می‌کند که از دیدگاه سخت‌افزاری، مستقل است و به کاربر امکان می‌دهد تا برنامه‌ها، وبسایت‌ها یا سرویس‌های خود را در یک محیط اختصاصی و ایزوله اجرا کند. این سرورها اغلب از امکانات انعطاف‌پذیر برخوردار بوده و کاربر می‌تواند منابع مورد نیاز خود را به‌صورت دقیق مشخص کند. این خدمات هاستینگ اغلب از امکانات مدیریتی ساده، ابزارهای پشتیبانی و امکانات امنیتی برخوردار هستند و برای کاربرانی که نمی‌خواهند با مسائل مدیریتی یک سرور فیزیکی مواجه شوند یا نیاز به میزبانی وبسایت‌های کوچک یا متوسط دارند، گزینه مناسبی محسوب می‌شود. از مزایای سرور مجازی و خدمات هاستینگ، سرعت، دسترسی آسان و پشتیبانی فنی در اسرع وقت می‎‌باشد.

فضای دیتاسنتر

فضای دیتاسنتر، نقطه مرکزی استراتژیک برای میزبانی و نگهداری تجهیزات اطلاعاتی است که برای ارائه خدماتی از جمله میزبانی سرورها، ذخیره‌سازی داده‌ها و خدمات شبکه، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مراکز مجهز به انواع تجهیزات نظیر سرورها، رک‌ها، تجهیزات شبکه و سیستم‌های خنک‌کننده هستند تا بتوانند به‌طور مداوم و باکیفیت، اطلاعات را مدیریت و نگهداری کنند. فضای دیتاسنترها، علاوه بر تجهیزات فنی، معمولا از امنیت فیزیکی بالا، سیستم‌های پشتیبانی نیروی برق پایدار و اتصالات اینترنت پرسرعت بهره‌مند می‌باشد. فضای دیتاسنتر موجب می‌شود که شرکت‌ها و سازمان‌ها، بدون نگرانی از مسائل مربوط به نگهداری و پشتیبانی فیزیکی سرورها و تجهیزات شبکه، به بخش‌های حیاتی تکنولوژی اطلاعات خود بپردازند. هم‌چنین با افزایش استفاده از فناوری‌های ابری، فضای دیتاسنترها، به‌عنوان زیرساخت مهمی برای ارائه خدمات ابری نیز، شناخته می‌شوند. این مراکز از اهمیت بسیاری برخوردارند و نقش کلیدی در تضمین پایداری، امنیت و کارایی شبکه‌ها و سرویس‌های اینترنتی دارند.

کلام پایانی

دراین مقاله به‌طور کامل با ISP و خدمات آن آشنا شدید. ISP یا ارائه‌دهنده خدمات اینترنت، این امکان را برای شرکت‌ها و افراد ایجاد می‌کند که به شبکه جهانی اینترنت متصل شوند. این شرکت‌ها از روش‌های مختلفی مانند DSL، کابل کواکسیال، فیبر نوری، اینترنت بی‌سیم و LTE، برای ارائه اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند. به‌علاوه از خدمات دیگری مانند ارائه سرورهای مجازی، خدمات هاستینگ و فضای دیتاسنتر نیز برخوردار هستند. ISPها به مشتریان اجازه می‌دهند تا از بین طرح‌ها و پکیج‌های مختلف با سرعت‌ها و خدمات متنوع، بهترین انتخاب را داشته باشند. بهترین خدمات ISPها شامل ارائه اتصال پایدار و پرسرعت، پشتیبانی مؤثر، امنیت اطلاعات و ارائه خدمات افزوده مانند سرورهای مجازی و هاستینگ باکیفیت است. شرکت‌های برجسته در این حوزه از تکنولوژی‌های نوین بهره‌مند شده و توانسته‌اند تجربه کاربری را بهبود بخشیده و نیازهای متنوع مشتریان را پوشش دهند.

از این‌که تا انتهای این مطلب با هایپرسل همراه بودید از شما ممنونیم. خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را برای ارائه مطالبی کامل‌تر با ما به اشتراک بگذارید. اگر دوست دارید اطلاعاتی درباره بهترین اینترنت ایران نیز داشته باشید توصیه می‌کنیم گشتی در وبسایت هایپرسل بزنید و از مطالب مربوط به این موضوع برای دسترسی به بهترین اینترنت در ایران بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هایپرسل، بهترین همراه و پشتیبان شما

برای افرادی که خواهان دستیابی به اینترنتی پایدار، با کیفیت و سرعت بالا هستند، شرکت هایپرسل با مودم‌های برند نزتک، شرکت پیشرو و رهبر تکنولوژیک بازار است. محصولات نزتک به همراه خدمات پس از فروش ایده آل و قیمت مناسب و رقابتی، تجربه منسجم و ‌یکپارچه را برای کاربران ایجاد می کند، با توجه به اثر گذاری محصولات هایپرسل، بر کیفیت زندگی مشتریانش، این شرکت همیشه رویکردی نوآورانه و بر پایه تخصص اتخاذ می‌کند.

preloader