این روزها بیشتر از هر وقت دیگری تب تصویب طرح صیانت داغ است. یک روز خبر میرسد که این طرح تصویب شده و سریعا اجرا میشود و یک روز خبر لغو طرح صیانت، تیتر یک رسانه های خبری است. اما این اواخر زمزمه تصمیم به اجرای طرح صیانت از مجلس به گوش میرسد. اگر این طرح جنجالی برای شما هم ابهاماتی دارد، در ادامه با ما همراه باشید.
اینترنت محدود میشود یا مسدود؟
برخی از مدافعان طرح صیانت با وجود ماده 27 تاکید دارند که این طرح نه تنها بر مبنای فیلترینگ نیست، بلکه برای رقابتپذیر کردن و تقویت سرویسهای اینترنت داخلی مطرح شده است و در نتیجه این طرح یعنی محدود کردن پلتفورمهای خارجی!
در واقع با این وجود نیز حتی در صورت عدم مسدود سازی پلتفورم های خارجی، این بسترها به اندازه ای محدود خواهند شد تا خود به خود از دور رقابت خارج شوند!! درواقع سرعت این اپلیکیشن ها به اندازهای پایین خواهد آمد که عملا هیچکس قادر به استفاده از آن ها نخواهد بود.
سوالات متداول درباره کسب و کارهای آنلاین
بخش اعظمی از نگرانی و ترس اجرای طرح صیانت بر دوش کسب و کارهای آنلاین است. برای بسیاری از افراد این سوال به وجود آمده است که بعد از اجرای طرح صیانت، نتیجه کسب و کارهای مجازی، از دیجی کالا و اسنپ گرفته تا آنلاین شاپ های اینستاگرامی، چه می شود؟ در ادامه با سوالات متداول و اساسی در این باره با ما همراه باشید.
1-آیا محدوده طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی خدمات پرکاربرد از جمله دیجی کالا، اسنپ، دیوار و … را شامل میشود؟
خیر؛ این طرح در محدوده خدمات پایه کاربردی است و خللی در فعالیت و خدمت رسانی این مجموعهها طبق روال سابق خواهد بود.
2-آیا طرح صیانت برای آنلاینشاپها مشکلی ایجاد می کند؟
خیر؛ در فصل حمایت در 13 ماده محورهای حمایت از خدمات پایه کاربردی در این باره ذکر چنین آمده است:
1)در نظر گرفتن حق السهم تولید کنندگان محتوا، 2)ممنوعیت تبلیغات دستگاههای دولتی در خدمات پایه کاربردی غیر مجاز، 3)ارائه معافیتهای مالیاتی، 4)الزام ارائه خدمات بانکی اختصاصی و ارائه خدمات خدمات دولت الکترونیک
در نتیجه این طرح برای کسب و کارهای مجازی مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
3-آیا در ادامه تصویب این طرح، تبلیغات کسب و کارهای داخلی در سکوهای خارجی ممنوع خواهد شد؟
خیر؛ در این طرح مردم و کسب و کارها از ممنوعیت تبلغات در خدمات پایه کاربردی خارجی غیر مجاز، معاف هستند.
4-آیا در نتیجه تصویب طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی، فعالیت کاربران در شبکههای اجتماعی تخلف به حساب میآید؟
خیر؛ تمامی خدمات پایه که نیاز مردم را رفع می نماید، مسدود نخواهد شد. همچنین دولت نیز ملزم شده است نیازهای اساسی کشور در زمینه خدمات پایه کاربردی را برطرف کند.
5-آیا با تصویب طرح صیانت، واتساپ، اینستاگرام، گوگل و سایت های پرمراجعه خارجی که مورد استفاده کسب و کارها هستند، فیلتر خواهند شد؟
خیر؛ هیچ کدام از این بسترها فیلتر نخواهند شد چرا که هیچ نمونه جایگزینی موجود نیست. همچین به دلیل اهمیت حفظ بازاریابی بین المللی و جهانی سازی محتواهای فاخر ایرانی، استفاده از این سرویسها نیاز است.
6-آیا با تصویب این طرح، پهنای باند اینترنت کم می شود؟
لزوما خیر؛ در واقع به عنوان یک ابزاری برای جایگزینی سیاست مسدود سازی برخی پلتفرمها اعمال می شود.
تکلیف مودمهای همراه و ثابت چه میشود؟
هیچ مشکلی در رابطه با استفاده از مودمها و تجهیزات شبکه وجود نخواهد داشت. واقعیت این است که حتی در نتیجه در نظر گرفتن بدتیرین وضعیت ممکن(ریشه کن شدن اینترنت بینالمللی)، باز هم برای استفاده از اینترنت داخلی به تجهیزات شبکه نیاز خواهد بود.
آیا قیمت مودمهای همراه و ثابت نیز مانند قیمت گوشی و تبلت، افزایش پیدا میکند؟
این طرح در رابطه با گوشی و تبلتها بسیار متفاوت عمل می کند. در طرح صیانت ذکر شده است در صورت واردات گوشی و تبلتهایی که سرویس های غیر مجاز روی آن ها نصب است، تا 35 درصد افزایش قیمت خواهند داشت؛ یعنی چی؟
اگر گوگل در ایران ممنوع شود، تمام محصولات هوشمندی که به صورت پیش فرض گوگل را نصب دارند، با 35 درصد افزایش قیمت در کشور عرضه خواهند شد، اما در رابطه با مودمها و تجهیزات شبکه چنین قانونی قابل اجرا نخواهد بود.
آیا فعالیت مودمهای نزتک با مشکل مواجه خواهد شد؟
مودم های همراه نزتک از بدو ورود به کشور با دریافت حکم رجیستری از سامانه همتای جمهوری اسلامی ایران، به صورت کاملا قانونی عرضه می شوند و بدون هیچ گونه خللی به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
با ۴۰سال تجربه اینجانب ضمن تقدیر توصیه میکنم شرکت هایپرسل هر کالایی یامحتوای راعرضه کند قابل اعتماد وارزش خرید داشته نوع نگاه به مشتری ونحوه حضور دربازار واهتمام این شرکت درعرضه کالا وارتباط کامل وهدایت مشتری واراءیه خدمات به مشتریان خود نشان ازحضور وفعالیت مدیریت وپرسنل باتجربه ومعتبر این شرکت بوده وجای تشکر دارد