مودم های نزتک را از کجا بخریم؟ مودم های نزتک را از کجا بخریم؟

انواع سرویس اینترنت را بیش‌تر بشناسید

تاریخ انتشار : 12 اسفند 1402
انواع سرویس اینترنت

حتما برای شما هم پیش آمده که در انتخاب سرویس اینترنت با گیجی و سردرگمی مواجه شده باشید. با توجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی و نیازهای متنوع کاربران، انواع مختلفی از سرویس‌های اینترنت در بازار وجود دارد. این سرویس‌ها با استفاده از روش‌های متفاوتی برای اتصال به شبکه جهانی، سرعت، کیفیت، قیمت و پوشش متفاوتی را ارائه می‌دهند. در این مقاله قصد داریم انواع سرویس اینترنت را با بررسی مزایا و معایب هرکدام معرفی کنیم. هم‌چنین به شما کمک کنیم که بر اساس نیازها و بودجه خود، بهترین سرویس اینترنت را انتخاب کنید. ممنون می‌شویم تا انتهای این مطلب با هایپرسل همراه باشید.

سرویس DSL

این سرویس با استفاده از خط تلفن (بدون اشغال خط)، اتصالی با سرعت بالا را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. از آن‌جایی‌که DSL مبتنی بر خطوط تلفن است، رایج‌ترین سرویس برای کاربران خانگی محسوب می‌شود. شرکت‌های بسیاری هستند که سرویس DSL را ارائه می‌دهند. این سرویس نسبت به سایر سرویس‌ها قیمت مناسب‌تری داشته و مقرون به‌صرفه می‌باشد اما سریع‌ترین سرویس اینترنت موجود در بازار نیست. سرعت و کیفیت اتصال DSL با بیش‌تر شدن فاصله بین استفاده‌کننده و ایستگاه سوئیچینگ کاهش پیدا می‌کند. انواع سرویس DSL، شامل ADSL, VDSL و SDSL است که در ادامه به شرح جداگانه هرکدام می‌پردازیم.

سرویس adsl

سرویس ADSL

سرویس ADSL از نوع نامتقارن است یعنی سرعت دانلود آن بیش‌تر از سرعت آپلود است. این سرویس برای کاربرانی که بیش‌تر نیاز به دریافت داده دارند تا ارسال داده، مانند مشاهده وب‌سایت‌ها، دانلود فایل‌ها، گوش دادن به موسیقی و تماشای ویدئو، مناسب است. سرویس ADSL از نظر هزینه ارزان‌تر از سرویس‌های دیگر است و از خط تلفن معمولی استفاده می‌کند اما این سرویس از نظر سرعت و پایداری با سرویس‌های دیگر قابل رقابت نیست و با بیش‌تر شدن فاصله بین مودم و مرکز تلفن، کیفیت اتصال را کاهش می‌دهد.

سرویس VDSL

سرویس VDSL نیز مانند ADSL از نوع نامتقارن است اما سرعت دانلود و آپلود آن بسیار بالاتر از سرویس ADSL است. این سرویس برای کاربرانی که نیاز به انتقال داده‌های حجیم و پرسرعت دارند، مانند بازی آنلاین، ویدئوکنفرانس، تماشای تلویزیون HD و IPTV مناسب است. سرویس VDSL از فیبر نوری برای اتصال به مرکز تلفن استفاده می‌کند و از نظر سرعت و پایداری بی‌نظیر است اما این سرویس معایبی نیز دارد که شامل نیاز به کابل‌کشی جدید و هزینه بالاتر نسبت به سرویس‌های دیگر است.ُ

سرویس SDSL

سرویس SDSL از نوع متقارن است یعنی سرعت دانلود و آپلود آن یکسان می‌باشد. این سرویس برای کاربرانی که نیاز به ارسال و دریافت داده‌های متقارن و پایدار دارند مانند شرکت‌های هاستینگ، وبینار و کنفرانس مناسب است. VPN این سرویس از خط تلفن مخصوصی استفاده می‌کند و از نظر سرعت و پایداری با سرویس‌های دیگر قابل رقابت است اما از نظر هزینه، نسبت به سرویس‌های دیگر گران‌تر می‌باشد. هم‌چنین خط تلفن معمولی را اشغال می‌کند که جزء معایب آن محسوب می‌شود.

سرویس Wireless

یکی از راه‌های استفاده از خدمات پهنای باند، استفاده از ارتباط بی‌سیم یا Wierless است. این سرویس از طریق امواج رادیویی یا مادون قرمز، باعث برقراری اتصال می‌شود و برای کاربرانی که نیاز به حرکت و انعطاف‌پذیری دارند، مناسب است. سرویس Wierless، سرعت و پایداری بیش‌تری نسبت به سرویس‌های کابلی دارد اما این سرویس ممکن است تحت تأثیر عوامل محیطی مانند ساختمان‌ها، دیوارها و سایر سیگنال‌ها، هم‌چنین شرایط جوی قرار گیرد. انواع سرویس Wierless شامل WI-FI, WiMAX, 3G, 4G و 5G است

اینترنت وایرلس

سرویس Wierless اشتراکی

این سرویس یک نوع اینترنت رادیویی است که بر بستر امواج رادیویی ارائه می‌شود. این سرویس برای کاربران خانگی و نیمه حرفه‌ای، هم‌چنین کسب‌ و کارهای کوچک مناسب است. سرویس وایرلس اشتراکی دارای محدودیت‌هایی از جمله نوسانات سرعت، تداخلات، امنیت پایین و پشتیبانی محدود است. این سرویس از پروتکل‌های مختلفی مانند WI-FI, WiMAX, LTE و 5G استفاده می‌کند.

پهنای باند اختصاصی

این سرویس یک اتصال اینترنتی است که فقط به یک کاربر یا سازمان اختصاص داده می‌شود و بیش‌تر مورد استفاده مراکز تجاری و شرکت‌هایی است که به اینترنت مطمئن، امن و پایدار نیاز دارند. این سرویس دارای سرعت بالا، کیفیت سرویس (QoS)، امنیت بالا و پشتیبانی 24 ساعته است. هم‌چنین از بسترهای ارتباطی مختلفی مانند رادیویی، فیبر نوری، VPLS و MPLS بهره می‌برد.

سرویس Wimax

سرویس وایمکس یک پروتکل ارتباطی برای دسترسی پهن‌باند بی‌سیم در پایه استاندارد IEEE 802.16 است. این سرویس امکان دسترسی به اینترنت را به هر دو صورت ثابت و سیار در یک ناحیه گسترده فراهم می‌کند. هم‌چنین دارای ویژگی‌هایی مانند نرخ انتقال داده بالا، کیفیت سرویس (QoS)، امنیت بالا، پوشش وسیع و مقیاس‌پذیری است. این سرویس از پروتکل‌های مختلفی مانند WiMAX Fixed, WiMAX Mobile و WiMAX Advanced استفاده می‌کند.

سرویس اینترنت

سرویس FTTH

FTTH مخفف عبارت Fiber to the Home است که از فیبر نوری برای دسترسی به اینترنت پرسرعت استفاده می‌کند. این سرویس برای کاربرانی که نیاز به سرعت و کیفیت بالا دارند مناسب است. سرعت و پایداری سرویس FTTH بی‌نظیر است و تحت تأثیر عوامل محیطی قرار نمی‌گیرد، اما این سرویس نیاز به کابل‌کشی جدید دارد و هزینه‌ی آن بالاتر از سرویس‌های دیگر است. FTTH انواع مختلفی دارد که شامل FTTB, FTTC, FTTP و FTTN است.

سرویس TD-LTE

TD-LTE یکی از انواع سرویس‌های اینترنت پرسرعت است که از روش TDD برای ارسال و دریافت داده‌ها استفاده می‌کند. در این روش، یک فرکانس واحد برای هر دوجهت ارتباط استفاده می‌شود و زمان ارسال و دریافت داده‌ها با تقسیم فریم‌های رادیویی به زیر فریم‌هایی که می‌توانند به‌صورت پویا به ارسال یا دریافت اختصاص یابند، تعیین می‌شود. این روش برای پروفایل داده‌ای کاربران امروزی که بیش‌تر داده را دریافت می‌کنند تا ارسال، مناسب است اما امکان ارسال داده‌هایی مانند عکس یا ویدئو را نیز دارد.

TD-LTE از تکنولوژی LTE یا نسل چهارم اینترنت همراه پشتیبانی می‌کند و می‌تواند سرعت‌های بالایی را در ارتباط بی‌سیم ارائه دهد. این سرویس نیازی به فرکانس‌های جفت ندارد و از این رو برای کشورها یا اپراتورهایی که دسترسی به فرکانس‌های جفت ندارند یا فرکانس‌های آن‌ها محدود است، مناسب می‌باشد. TD-LTE از نظر هزینه ارزان‌تر از FDD-LTE است چون نیازی به دوپلکسر (دستگاهی الکترونیکی که با استفاده از فیلترهای فرکانسی، سیگنال‌های مختلف را از یکدیگر جدا و از تداخل آن‌های جلوگیری می‌کند) برای جداسازی ارسال و دریافت ندارد.

اینترنت همراه

اینترنت همراه یک نوع اتصال اینترنت است که از طریق شبکه‌های بی‌سیم و تلفن همراه انجام می‌شود. اینترنت همراه به شما امکان می‌دهد که در هر جایی که دسترسی به سیگنال تلفن همراه داشته باشید، به اینترنت متصل شوید و از خدمات مختلف مانند مرور وب، ایمیل، شبکه‌های اجتماعی، بازی آنلاین، تماشای ویدئو و دانلود فایل استفاده کنید.

اینترنت همراه

اینترنت همراه از تکنولوژی‌های مختلفی برای ارائه سرویس استفاده می‌کند که می‌توان آن‌ها را به چند نسل تقسیم کرد. هر نسل از اینترنت همراه دارای ویژگی‌ها، سرعت‌ها و استانداردهای خاص خود است. نسل‌های مختلف اینترنت همراه عبارتند از:

نسل اول یا G: این نسل از اینترنت همراه در دهه 80 میلادی شروع شد و از تکنولوژی آنالوگ برای انتقال صدا استفاده می‌کرد. این نسل فقط قابلیت انجام مکالمه صوتی را داشت و سرعت انتقال داده‌ها در آن بسیار پایین بود. هم‌چنین از استانداردهای مختلفی مانند AMPS, NMT و TACS پشتیبانی می‌کرد.

نسل دوم یا 2G: این نسل از اینترنت همراه در دهه 90 میلادی شروع شد و از تکنولوژی دیجیتال برای انتقال صدا و داده استفاده می‌کرد. این نسل قابلیت ارسال پیامک، ایمیل و اطلاعات موقعیت مکانی را اضافه نمود و سرعت انتقال داده‌ها را افزایش داد. نسل دوم از استانداردهای مختلفی مانند GSM, CDMA و PDC پشتیبانی می‌کرد.

نسل سوم یا 3G: این نسل در اوایل قرن 21 میلادی شروع شده است و برای انتقال صدا و داده از تکنولوژی WCDMA استفاده می‌کند. این نسل قابلیت انجام مکالمه تصویری، دسترسی به اینترنت پرسرعت و استفاده از خدمات چندرسانه‌ای را امکان‌پذیر کرد و سرعت انتقال داده‌ها را به چند مگابیت بر ثانیه رساند. نسل سوم اینترنت همراه از استانداردهای مختلفی مانند UMTS, CDMA2000 و TD-SCDMA پشتیبانی می‌نماید.

نسل چهارم یا 4G: نسل چهارم اینترنت همراه در دهه 2010 میلادی شروع شد و از تکنولوژی LTE برای انتقال صدا و داده بهره می‌برد. هم‌چنین از استانداردهای مختلفی مانند LTE, LTE-A و Wimax پشتیبانی می‌کند. این نسل دسترسی به اینترنت پرسرعت و پایدار، تماشای ویدئو با کیفیت بالا و استفاده از خدمات ابری را فراهم نمود و سرعت انتقال داده‌ها را به چند صد مگابیت بر ثانیه رساند.

نسل پنجم یا 5G: این نسل در دهه 2020 میلادی شروع شد و با بهره‌گیری از تکنولوژی NR صدا و داده‌ها را انتقال می‌دهد. نسل پنجم اینترنت همراه قابلیت دسترسی به اینترنت پرسرعت و کم‌تأخیر، اتصال اشیاء هوشمند و استفاده از خدمات نوآورانه مانند واقعیت افزوده و مجازی را ارائه می‌دهد و سرعت انتقال داده‌ها را به چند گیگابیت بر ثانیه می‌رساند. این نسل از استانداردهای مختلفی مانند NR, mmWave و NB-IoT پشتیبانی می‌کند.

کلام آخر

سرویس‌های اینترنت مختلفی برای اتصال به شبکه وجود دارند که هرکدام دارای ویژگی‌ها، مزایا و معایب خاص خود هستند. سرویس‌های مبتنی بر خط تلفن مانند DSL, ADSL, VDSL و SDSL از پهنای باند خطوط مسی استفاده می‌کنند و سرعت و کیفیت آن‌ها به فاصله از ایستگاه سوئیچینگ بستگی دارد. سرویس‌های اینترنت مبتنی بر کابل مانند فیبر نوری نیز از کابل‌های نوری استفاده می‌کنند و سرعت و کیفیت بالاتری نسبت به سرویس‌های مبتنی بر مس دارند اما هزینه نصب و تعمیر آن‌ها بیش‌تر است.

سرویس‌های اینترنت مبتنی بر ماهواره، از ماهواره‌های مخابراتی برای ارسال و دریافت داده استفاده می‌کنند و قابلیت دسترسی در مناطق دورافتاده را دارند اما تأخیر زیادی در انتقال داده داشته و به هوا و شرایط جوی حساس هستند. سرویس‌هایی هم که مبتنی بر شبکه‌های بی‌سیم مانند WiMAX, 3G, 4G و 5G هستند نیز از فرکانس‌های رادیویی برای ارسال و دریافت داده استفاده می‌کنند و قابلیت حرکت و انعطاف‌پذیری بالایی را برای کاربران فراهم می‌کنند اما پوشش و پایداری آن‌ها به عوامل محیطی و ترافیک شبکه بستگی دارد.

باتوجه به خصوصیات هر کدام از سرویس‌های اینترنت و بررسی و تطابق آن با نیازها و انتظاراتی که مدنظر دارید می‌توانید بهترین و کارآمدترین سرویس را برای استفاده انتخاب و از ویژگی‌های منحصر به فرد آن بهره‌مند شده و لذت ببرید.

از این‌که تا انتهای این مطلب همراه هایپرسل بودید بسیار ممنونیم. ثبت نظرات و پیشنهادات، هم‌چنین تجربیات شما، کمک بسیار مثبت و مؤثری در جهت ارائه مطالبی جامع‌تر و به‌روزتر از جانب ما خواهد بود.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هایپرسل، بهترین همراه و پشتیبان شما

برای افرادی که خواهان دستیابی به اینترنتی پایدار، با کیفیت و سرعت بالا هستند، شرکت هایپرسل با مودم‌های برند نزتک، شرکت پیشرو و رهبر تکنولوژیک بازار است. محصولات نزتک به همراه خدمات پس از فروش ایده آل و قیمت مناسب و رقابتی، تجربه منسجم و ‌یکپارچه را برای کاربران ایجاد می کند، با توجه به اثر گذاری محصولات هایپرسل، بر کیفیت زندگی مشتریانش، این شرکت همیشه رویکردی نوآورانه و بر پایه تخصص اتخاذ می‌کند.