مودم های نزتک را از کجا بخریم؟ مودم های نزتک را از کجا بخریم؟

تفاوت اینترنت پوینت تو پوینت با اینترنت مولتی‌ پوینت چیست؟

تاریخ انتشار : 14 اسفند 1402
تفاوت اینترنت پوینت پوینت و مولتی پوینت

اینترنت پوینت تو پوینت (P2P) و اینترنت مولتی پوینت (MP) دو نوع اتصال اینترنت بی‌سیم هستند که برای برقراری ارتباط بین دو یا چند نقطه مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دو اتصال از لحاظ ساختار، عملکرد، مزایا و معایب با هم متفاوت هستند.

در این مطلب از هایپرسل، به مقایسه دقیق‌ این دو نوع اتصال از نظر فنی و کاربری خواهیم پرداخت. امیدواریم این مقاله برای شما مفید و جالب باشد.

اینترنت Point to Point (اتصال نقطه به نقطه) چیست؟

اینترنت پوینت تو پوینت، یک اتصال دوطرفه است که بین دو نقطه مشخص برقرار می‌شود. این اتصال کیفیت بی‌نظیری از خدمات را فراهم می‌کند زیرا سرویس اشتراکی (خطوط خصوصی) نیست و هر بار مسیر مستقیم شبکه مشابه را دنبال می‌کند. این سرویس از سرعت بالا، قابلیت اطمینان بیش‌تر، تأخیر کم‎تر و امنیت بالاتر برخوردار است. این روش با استفاده از آنتن‌ها و تجهیزات رادیویی انجام می‌گیرد و نیازی به کابل‌کشی ندارد. اینترنت Point to Point برای سازمان‌ها، مؤسسات آموزشی، برج‌ها و مجتمع‌های مسکونی بسیار مناسب است.

مزایای استفاده از اینترنت نقطه به نقطه Point to Point

استفاده از اینترنت نقطه به نقطه (Point to Point) مزایای زیادی دارد که عبارتند از:

  1. قابلیت اطمینان: این اتصال بی‌سیم است و دیگر نگران اختلال در کابل‌های سیمی نخواهید بود. اتصال نقطه به نقطه با استفاده از آنتن‌ها و تجهیزات رادیویی، اتصال شما به شبکه اینترنت را فراهم می‌کند و هیچ وابستگی به خطوط تلفن ندارد.
  2. سرعت بالا: سرعت سرویس اینترنت نقطه به نقطه، به دلیل خصوصی بودن شبکه، بسیار بالا است و دسترسی به اینترنتی پرسرعت را برای شما فراهم می‌آورد.
  3. نصب آسان: فرایند نصب بسیاری از سرویس‌های اینترنت زمان‌بر است اما نصب و راه‌اندازی سرویس اینترنت نقطه به نقطه سریع بوده و صاحبان مشاغل به‌آسانی می‌توانند سیستم خود را به P2P ارتقاء دهند.
  4. تأخیر کم‌تر: اتصال نقطه به نقطه تأخیر زمانی کم‌تری دارد.
  5. امنیت بالا: این اتصال داده، خصوصی است که به‌طور ایمن دو یا چند مکان را به یکدیگر متصل می‌کند و نیازی به رمز‌گذاری داده ندارد.
  6. کیفیت بی‌نظیری از خدمات (QoS): اتصال نقطه به نقطه کیفیت بی‌نظیری از خدمات (QoS) را فراهم می‌کند زیرا سرویس اشتراکی نیست و هر بار مسیر مستقیم شبکه مشابه را دنبال می‌کند.
  7. کاهش هزینه‌های نگهداری و مدیریت شبکه: استفاده از اینترنت پوینت تو پوینت می‌تواند هزینه‌های نگهداری و مدیریت شبکه را کاهش دهد.
  8. سهولت در عیب‌یابی و رفع مشکلات شبکه: اینترنت نقطه به نقطه، سهولت در عیب‌یابی و رفع مشکلات شبکه را فراهم می‌کند.

مزایای استفاده از اینترنت پوینت تو پوینت

پهنای باند اتصال نقطه به نقطه

پهنای باند، میزان داده‌هایی است که در یک زمان مشخص منتقل می‌شوند و در اتصالات نقطه به نقطه بسیار مهم است. در واقع پهنای باند به شما می‌گوید به‌طور هم‌زمان چند بیت می‌تواند از کنار هم رد شود یا در طول محیط ارتباطی شما با شبکه، جابه‌جا شود.

شبکه‌های خصوصی نقطه به نقطه، قادر به ارائه سرعت پهنای باند تا یک گیگا بیت بر ثانیه یا بیش‌تر هستند و همه نیازهای صوتی، داده‌ای و ویدئویی شما را برطرف می‌کنند. این سرعت بالا به شما امکان می‌دهد که در کم‌ترین زمان ممکن اطلاعات خود را از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل کنید.

به عنوان مثال این سرعت بالا می‌تواند در برنامه‌هایی مانند پردازش کارت اعتباری، اشتراک فایل، پشتیبان‌گیری از داده‌ها، سیستم VOIP و کنفرانس ویدئویی مفید باشد. به‌طور کلی، پهنای باند بالا در اتصالات نقطه به نقطه، به شما امکان می‌دهد که به‌صورت مؤثر و کارآمد از اینترنت استفاده کنید.

نحوه برقراری اتصال در اینترنت پوینت تو پوینت

اینترنت نقطه به نقطه اتصال بی‌سیم چند نقطه مکانی را به یکدیگر فراهم می‌کند. این اتصال، قابلیت فراهم کردن سرعتی بین 100 Mbps و 10 Gbps را داشته، هم‌چنین نیازی به نصب کابل برای برقراری ارتباط ندارد به همین دلیل می‌توان در صورت نیاز به راحتی ظرفیت آن را افزایش داد.

برقراری اتصال در اینترنت نقطه به نقطه یا Point to Point چند مرحله دارد که عبارتند از:

  1. نصب تجهیزات: در ابتدا، تجهیزات شبکه در چند نقطه مکانی نصب می‌شوند. این تجهیزات معمولا شامل آنتن‌ها و تجهیزات رادیویی است.
  2. خط دید مستقیم: بین نقاطی که تجهیزات نصب شده‌اند، باید یک خط دید مستقیم وجود داشته باشد. این بدین معنا است که هیچ مانعی بین آنتن‌ها قرار نگیرد.
  3. برقراری ارتباط: پس از نصب تجهیزات و اطمینان از وجود خط دید، امواج فرستنده، دستگاه‌ها را به هم متصل نموده و یک اتصال نامرئی بدون وقفه را، ایجاد می‌کند.
  4. تنظیمات شبکه: در نهایت، تنظیمات شبکه انجام می‌شود. این تنظیمات شامل اضافه کردن اینترفیس‌های وایرلس و پورت اترنتی است که روتر از طریق آن به شبکه داخلی متصل است.

اینترنت Point to multi Point چیست؟

اتصال اینترنت نقطه به چند نقطه (Point Multi-point یا P2MP)، یک معماری شبکه‌ای رایج برای شبکه‌های وایرلس در فضای آزاد است. این نوع اتصال چندین موقعیت را به یک مکان مرکزی واحد متصل می‌کند. این تکنولوژی معمولا در شبکه‌های بی‌سیم برای ارائه خدمات اینترنت به کاربران متعدد استفاده می‌شود. در این سیستم، یک ایستگاه مرکزی مانند یک دکل یا آنتن، با چندین ایستگاه کاربر ارتباط برقرار می‌کند. هر ایستگاه کاربر می‌تواند یک خانه، دفتر کار یا هر نقطه دیگری باشد که به اینترنت نیاز دارد. اینترنت مولتی پوینت از قابلیت انعطاف‌پذیری بالا، پوشش گسترده‌تر، هزینه کم‌تر و نصب آسان‌تر برخوردار است. این اتصال برای شبکه‌های تلویزیونی، رادیویی، مخابراتی و نظامی مناسب می‌باشد.

اینترنت پوینت تو مولتی پوینت چیست؟

تفاوت اینترنت Point to Point با اینترنت Point to molti Point چیست؟

اتصالات اینترنت نقطه به نقطه (Point to Point) و نقطه به چند نقطه (Point to Multi-point) هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای متفاوتی دارند که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم:

اتصالات نقطه به نقطه (P2P): اینترنت پوینت تو پوینت، یک نوع اتصال اختصاصی بین دو نقطه است که از طریق امواج رادیویی یا فیبر نوری انجام می‌شود. این اتصال سرعت بالا، پینگ پایین، هم‌چنین امنیت و پایداری بالایی داشته و برای ارتباط بین دو مکان مشخص مانند دو شعبه یک شرکت یا بین دو ساختمان، به منظور ارائه سرویس قابل اطمینان و امن برای برنامه‌هایی از جمله پردازش کارت اعتباری، اشتراک فایل، پشتیبان‌گیری از داده‌ها، سیستم VOIP و کنفرانس ویدیویی، مناسب می‌باشد.

اتصالات نقطه به چند نقطه (P2MP): اینترنت پوینت تو مولتی پوینت، یک نوع اتصال اشتراکی بین یک نقطه و چند نقطه است که از طریق امواج رادیویی یا فیبر نوری انجام می‌شود. این اتصال سرعت، پینگ، امنیت و پایداری متوسطی دارد و برای ارتباط بین یک و چند مکان، مانند یک مرکز و چند شعبه یا بین یک ساختمان و چند آپارتمان مناسب است.

تفاوت اصلی اینترنت P2P و P2MP آن است که در P2P، هر دو طرف اتصال دارای یک پهنای باند اختصاصی است و دیتا بدون اختلال و تداخل انتقال می‌یابد، اما در P2MP، یک طرف اتصال دارای یک پهنای باند اشتراکی است و دیتا با اختلال و تداخل منتقل می‌شود. بنابراین P2P سرعت و کیفیت بالاتری نسبت به P2MP دارد.

چه کسانی به سرویس اتصال و اینترنت پوینت تو پوینت نیاز دارند؟

سرویس اینترنت نقطه به نقطه یا پوینت تو پوینت، برای هر کسب و کار یا سازمانی که به ارتباط امن و قابل اطمینان با سرعت بالا نیاز دارد، مناسب است. به‌طور کلی گروه‌هایی که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم می‌توانند برای رسیدن به مقاصد ذکر شده، از این نوع اینترنت استفاده کنند:

  • سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ: این گروه‌ها برای برقراری ارتباط با شبکه جهانی و شبکه‌های داخلی خود، به پهنای باند بیش از 50 مگابیت بر ثانیه، با سرعت دانلود و آپلود متفاوت، یا به ارتباط بین سازمانی (ترانزیت) نیاز دارند.
  • مؤسسات آموزشی: این مؤسسات برای برقراری ارتباط بین ساختمان‌های مختلف و یا برای ارائه خدمات آموزشی آنلاین به دانشجویان، می‌توانند از اینترنت P2P استفاده کنند.
  • برج‌ها و مجتمع‌های مسکونی: برای ارائه خدمات اینترنت به ساکنین، اینترنت P2P می‌تواند یک راه‌حل مناسب باشد.
  • کسب و کارهای آنلاین: کسب و کارهایی که نیاز به سرعت و قابلیت اطمینان بالا دارند می‌توانند از اینترنت نقطه به نقطه استفاده کنند.

اینترنت پوینت تو پوینت برای چه کسانی مناسب است؟

سخن نهایی

اتصالات اینترنت نقطه به نقطه (P2P) و نقطه به چند نقطه (P2MP) دو نوع اتصال شبکه بی‌سیم هستند که برای ارائه خدمات اینترنت در مناطق مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. P2P یک ارتباط مستقیم و امن بین دو دستگاه برقرار می‌کند و برای برنامه‌هایی مانند پردازش کارت اعتباری، اشتراک فایل، پشتیبان‌گیری از داده‌ها، سیستم VOIP و کنفرانس ویدیویی مناسب است. اما P2MP ارتباط همزمان بین چندین دستگاه در یک شبکه را فراهم می‌کند و برای ارائه خدمات اینترنت در مناطق گسترده و برای تعداد زیادی از کاربران مناسب است.

امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. با توجه به قابلیت‌های هر دو نوع اینترنت و کاربری مربوط به هر کدام، قادر خواهید بود بهترین انتخاب را با توجه به نیازها و انتظارات خود از سرویس اینترنت مورد نظر داشته باشید و به‌راحتی از یک سرویس با سرعت و امنیت بالا بهره‌مند شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هایپرسل، همراه متخصص و پشتیبان

برای افرادی که خواهان دستیابی به اینترنتی پایدار، با کیفیت و سرعت بالا هستند، شرکت هایپرسل با مودم‌های برند نزتک، شرکت پیشرو و رهبر تکنولوژیک بازار است. محصولات نزتک به همراه خدمات پس از فروش ایده آل و قیمت مناسب و رقابتی، تجربه منسجم و ‌یکپارچه را برای کاربران ایجاد می کند، با توجه به اثر گذاری محصولات هایپرسل، بر کیفیت زندگی مشتریانش، این شرکت همیشه رویکردی نوآورانه و بر پایه تخصص اتخاذ می‌کند.

preloader